Как да премахнете отзиви от Фейсбук страница?

Какво представляват facebook отзивите?

facebook review image
Бизнес страниците във Фейсбук имат секция, която показва мнението на хората за бизнеса. Те могат да поставят оценка по петобалната система, която могат да допълнят със свободен текст. На база оценките от всички ревюта, страницата Ви получава осреднена оценка.

Как да премахнете отделен отзив?

Няма как да имате развита бизнес страница и да не Ви се иска да премахнете някой отзив, защото е със слаба оценка или неприятен текст. Ако не съдържа текст, просто трябва да се примирите – няма какво да направите, иначе всички щяха да махат слабите си оценки. Ако обаче потребителя е изразил и мнение в текст, има вариант, по който може да се спасите. Начинът е да го докладвате на facebook за разглеждане и в случай, че текстът няма нищо общо със страницата или смятате, че не трябва да е във Фейсбук ще бъде премахнат заедно с оценката. При първия вариант, няма какво да му мислите, докладвате и се надявате администраторите да се съгласят с Вашето мнение. Във втория случай, трябва да обясните защо смятате, че трябва да бъде премахнат, като изберете една от няколко опции:

 • Грубо е, вулгарно е или използва груб език
 • Съдържа сексуални изрази
 • Представлява тормоз или омразна реч
 • Заплашително е или заплашва със самоубийство
 • Нещо друго

Как се премахва секцията за отзиви?

До тук ставаше въпрос за премахване на отделни оценки и ревюта (отзиви). Какво да правите обаче, ако не искате изобщо да има секция в която да се показват? Ето начин, който работи, но е възможно скоро да бъде спрян, за да не се злоупотребява:

 1. Отивате в таб „Относно“ на страницата си.премахване на отзиви facebook ревю
 2. В лявата страна на страницата има линк към „Информация за страницата“, който трябва да кликнете.
 3. Отивате на полето „Адрес“ и го редактирате.премахване секция отзиви фейсбук
 4. Изтривате всички полета и махате отметката на „Show map and check-ins on the Page“ и запазвате промените.
 5. Ако сте се справили, на полето „Адрес“ вече трябва да пише „Въведете своя адрес“ – кликнете го.
 6. При отварянето ще намерите оцветен текст с бутон „премахни това място“, който трябва да кликнете.
  премахване на ревюта от фейсбук facebook

Това е всичко, но страницата остава освен без отзиви и без адрес и карта. Ако искате, адресът Ви да е видим, отваряте отново полето за адрес и въвеждате невалиден такъв само в първото поле. Например вместо да напишете само улица и номер, а град и пощенски код в долните полета, въвеждате „София, Бул. България 1“. Така системата няма да разпознае адреса и няма да се покаже картата, а и ревютата.